English
homeimg
25 jaar Huis Perrekes

In het jaar 2011 bestaat Huis Perrekes 25 jaar.
Wij wensen dit te vieren in de geest van het Huis: kleinschalig, met bijzondere aandacht voor de kwaliteit en de intensiteit van leven en sterven, op mensenmaat en verbonden met de wereld die draagt .

Tijdens het jaar willen we door middel van verschillende activiteiten de visie van Huis Perrekes zichtbaar maken.

Omdat wij elke dag de kracht van de muziek mogen ervaren, kiezen wij voor een lied als rode draad. Dit lied, ‘ik ben er’, is speciaal voor deze gelegenheid geschreven en gecomponeerd en wordt uitgevoerd door een inter-generationeel koor.

De aanvankelijke kern van de visie heeft allengs een inkleding gevonden die een voldoende basis biedt voor een uitbreiding: overgangsconcepten (zorgpension met centrum voor kortverblijf, dagverzorging, nachtopvang, kinderopvang en assistentiewoningen) en nieuwe huizen.
‘Huis Perrekes duffelt in en breit uit!’ nodigt alle betrokkenen uit om lapjes te haken en te breien. Deze unieke lapjes worden stapsgewijs samengevoegd. Ze zullen gebruikt worden om het huis dat symbool staat voor de uitbreiding (zorgpension in overgang naar nieuwbouw) warm in te pakken.

Dit overgangsproces wordt verfilmd om het zo aan het grote publiek te tonen tijdens de afsluitende viering eind 2011.

Er wordt een symposium georganiseerd rond het verlangen en de dood waarbij verschillende sprekers uit binnen- en buitenland dit thema zullen belichten.

Verder willen we graag onder leiding van Gwy Mandelinck die vijfentwintig jaar lang de drijvende kracht was achter de gerenommeerde Po√ęziezomer van Watou, een evenement organiseren dat woord en beeld samenbrengt. Dit in samenwerking met de verschillende actoren in de stad Geel, met de provincie Antwerpen en de Vlaamse Gemeenschap. De Koning Boudewijnstichting steunt dit project in het kader van ‘Dementievriendelijke Gemeenten’.

back
webmail
© 2015 Thomas Vleeshouwers