English
homeimg

De Betties, meer dan een koor!

De kracht van muziek wordt elke dag beleefd in Huis Perrekes. In elk huis werkt een muziektherapeut. Muziek sticht betekenis, daar waar het woord vervaagt.

Vanuit die dagdagelijkse, goede en verbindende ervaringen is het koor De Betties opgericht in 2010 ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig bestaan van Huis Perrekes.  Het is een 70-koppig intergenerationeel koor met zangers van alle leeftijden: van jong tot oud, van kinderen van een naburige school tot bewoners van Huis Perrekes, gasten van Pension Dymphna, familie, medewerkers, vrijwilligers en sympathisanten. 

De naam ‘De Betties’ is te danken aan een van de eerste enthousiaste koorleden die inmiddels overleden is. Het lied ‘Ik ben er’ dat speciaal voor hen geschreven en gecomponeerd is, doorloopt de fases van dementie vanuit de beleving van de persoon met dementie.

De Betties getuigt van levenslust en nodigt de ander – de aandachtige luisteraar –  uit hierbij stil te staan. De zangers wensen letterlijk hun stem te laten horen en plaatsen daardoor ‘dementie’ op de maatschappelijke agenda.

De Betties wil een krachtig impuls geven aan het behoud en de toekomst van de kerngedachte van Huis Perrekes. Deze gedachte vertolkt de maatschappelijke noodzaak van zorg op maat voor personen met dementie. Ze wil verkaveling in de verschillende sectoren van zorg en samenleving doorbreken en ambieert een intrinsieke relatie met cultuur in de meest ruime zin.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Cera, Lucas, de Koning Boudewijnsitichting, de stad Geel, de provincie Antwerpen, de Vlaamse overheid (Vergeet dementie, onthou mens) en tal van andere betrokken organisaties en personen.

Dirigente: An Alen
Muzikale en logistieke ondersteuning: Rita Maes, Lieselotte Ronse, Kaat Hertecant & Veronique Parton

Volg ons op http://www.facebook.com/DeBetties


back
webmail
© 2015 Thomas Vleeshouwers