Kerstveiling

Veiling 1: Keramiek Juul & Jules

De veiling ten bate van Fajar Baru bestaat uit prachtige keramieken beelden gemaakt door de kinderen van ‘Juul en Jules’.

Juul en Jules staat voor de groep kinderen van de medewerkers en uit de buurt die tijdens de vakantie deelnemen aan allerlei vormen van spel en creatieve activiteit. Zo boetseerden ze samen met bewoners en gasten van Huis Perrekes beelden tijdens de zomer van 2018 olv Hilde Vandegaer en Frank Delbeke. Deze beelden bieden de kinderen nu ter veiling aan.

‘Fajar Baru’ is Indonesisch en betekent ‘nieuwe dageraad’. Het project biedt toekomst aan kansarme kinderen in Indonesië.

Na de Kerstviering bieden we ook leuke postkaartensets aan ten voordele van dit project.

www.fajarbaru.org

Veiling 2: Glaskunst Anna Torfs

De veiling ten voordele van vzw Huis Perrekes bestaat uit prachtige objecten in glas, geschonken door Anna Torfs en Dries Coppens. Zelf zegt de kunstenares:

‘De objecten die wij creëeren en uitvoeren worden onderworpen aan een zeer strenge kwaliteitscontrole. Daarom verkiezen we om ‘onvolmaakte’ stukken bijv. met bubbeltjes of een afwijking in kleur of maat niet op de markt aan te bieden.Deze imperfecte stukken zijn wel vaak heel mooi maar niet ‘conform’ de stukken in onze catalogus.

Gedurende 17 jaar hebben we deze stukken zorgvuldig bewaard omdat we altijd van plan geweest zijn hier iets moois mee te doen.

Huis Perrekes ligt ons zeer nauw aan het hart, niet enkel omdat we er persoonlijk bij betrokken zijn maar ook omdat het gedragen wordt door mensen die net iets verder willen gaan om iets moois en goeds te creëren. Uit eigen ervaring weten we dat deze weg niet evident is. Daarom vonden we dit een fantastische gelegenheid om een zandkorrel bij te dragen….’

www.annatorfs.com

VANAF 1 DECEMBER

vind je het aanbod met toelichting op www.perrekes.be.

VAN 4 TOT EN MET 7 DECEMBER

is alles te bezichtigen in het Tuinpaviljoen van de Villa tussen 13.00 en 17.00h (Oosterloseweg 92, 2440 Oosterlo).

OP 20 DECEMBER OM 24.00h

worden de werken toegewezen aan de hoogste bieder. De veilingen eindigen gespreid doorheen de dag op 20 december.
De gelukkigen kunnen hun aanwinst ophalen na de kerstviering of op afspraak in Huis Perrekes.